Намаляват наема на общинските гаражи в Пловдив

share

Месечният наем за гаражните клетки в Пловдив, разположени на общинска земя, ще бъде намален с един лев от 30 на 29 лв., ако местният парламент гласува на сесията на 19 януари предложението на ресорния заместник-кмет Розалин Петков.

"Освен това при плащане на цялата сума накуп до 31 март пловдивчани получават и 5 % отстъпка и вместо 348 лв. ще платят 330,60 лв.", съобщи Розалин Петков.

"По наши изчисления отдаването на гаражни клетки под наем излиза около 35 лв. месечно, като че за пловдивчани това е социална услуга", допълни кметът на града под тепетата Иван Тотев.

Пловдивският градоначалник съобщи, че се връщат старите нива на таксите, отнасящи се до т. нар. "тротоарно право", които бяха намалени средно с 20-30 процента в последните месеци от управлението на предшественика му Славчо Атанасов. Най-късно до 1 март 2012 г. ще се вдигнат и наемните цени за рекламните материали и съоръжения на територията на община Пловдив.

Най-висок ще е скокът за малките табели - около 80 %, а така също и на така наречените хоругви, съобщи ресорният зам.-кмет на Пловдив Розалин Петков. Новите цени ще се определят в зависимост от квадратурата и градската част, в която са разположени преместваемите съоръжения за продажба на вестници, закуски и др., масите на открито, билбордовете и рекламните материали.

"Не обявяваме война на търговците, малкия и средния бизнес, а дори им предлагаме облекчения, тъй като всеки един от тях ще преценява колко точно площ ще му е необходима и ще плаща наем за квадратен метър. Премахваме сегашното изкуствено разделение на търговските обекти и съоръжения - от 3 до 7 кв. метра, от 8 до 11 кв. метра и т.н.", коментира още кметът Иван Тотев.

Водещи новини

Още новини