Няколко съвета как да се справим с върлуващия грип

Getty Images/Guliver (aрхив)
share

Грипната епидемия настъпи по – рано и затова Нова телевизия се допита до проф. Донка Байкова с кои храни можем да се предпазим от него или просто да го изкараме по-леко.

„Добре е да подготвим организма с една по-добра имунна защита. Простудният фактор е само фон, на който вирусите по-лесно атакуват тялото на човека”, коментира в студиото на сутрешния блок „Здравей, България“ проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диететика.
Тя съветва да не спазваме диети в момента, а да консумираме леки, но пълноценни храни.

„Мляко и млечни храни с ниска масленост. Кисело мляко, извара, сирена. На второ място задължително е рибата. На трето място е червеното месо, но в ограничени количества, например 3 порции седмично”, обясни проф. Байкова.

Тя съветва също много зеленчуци и плодове.

Водещи новини

Още новини