Дядо Кирил за "Линкълн"- а: Нито е луксозен, нито е скъп

share

Светият Синод не е отказвал да дава списъка, а просто иска да се изясни дали Комисията по досиетата има право да изисква такъв списък или не, каза в интервю за БНТ митрополит Кирил.

Той поясни, че в закона е записано, че  религиозните общества трябва да представят списъци за проверка, а Православната църква не е религиозно общество.

Ще дадем списъка, след като се уточни този въпрос, категоричен бе митрополит Кирил и поясни, че няма никакъв страх да бъдат отворени досиетата.

„Не съм бил сътрудник на Държавна сигурност”, заяви още митрополитът.

Ясни сили искат да върнат разкола в Българската православна църка, каза митрополит Кирил. На въпрос кои са хората, които искат да върнат събитията от 1992 година, митрополитът не пожела да коментира. Запитайте се защо Негово светейшество патриарх Максим ръководи църквата толкова години, а всички, които искаха главата му загинаха, каза митрополит Кирил.

На въпрос дали е върнал скъпия „Линкълн”, около който се развихри скандал, митрополитът заяви, че не гледа на църковното имущество като на бащиния. Знам какво правя и не го правя за лични облаги, колата нито е скъпа, нито е лукс, нищо лошо не правя, подчерта още митрополит Кирил.

Водещи новини

Още новини