Митрополит Кирил: Не търсете под вола теле

  • 21 декември 2011 14:49

  • 1737
  • 2
Митрополит Кирил: Не търсете под вола теле
©

С новия автомобил намалихме двойно разходите на Митрополията за бензин.

Това заяви днес Варненският и Великопреславски митрополит Кирил по време на Коледното си обръщение към вярващите. Той беше помолен от журналисти да коментира разразилата се полемика около него през последните дни. По думите на Митрополит Кирил, е нужно да има повече християни, които да даряват средства за строителство на нови църкви.

„Как ще вършим ние нашата социална дейност, ако няма такива православни християни, които виждат нуждите на църквата и се стараят да помогнат. Аз не искам да ме хвалите, но поне не търсете „под вола тела”, обърна се към журналистите владиката. Той не пожела да отговори на въпроса дали е върнал автомобила на дарителите си.

„Това е един съвсем нормален съвременен автомобил, който отговаря на всички екологични изисквания. Когато се представя злонамерена информация, се работи против църквата. Ние не можем да бъдем богоборци. Трябва по-сериозно да мислим за тези неща”, подчерта митрополитът. Той допълни, че по този начин ще се постигне малък положителен ефект, но отрицателните ефекти ще са много. Митрополит Кирил се обяви против разсекретяване на досиетата на свещениците. „Коя институция ще се съгласи нейните служители да оповестяват личните си данни. Ако имат желание, нека ги отворят, но не карайте нас да настояваме за това”, подчерта митрополитът и допълни, че по въпроса трябва да се произнесат юристите, предаде "Фокус".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1737 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Светия

2013.06.29 | 13:13

2
По някое време от този цирк обявиха че колата се връща на фирмата. Както и че синода е съгласен да се разсекретят досиетата на "духовниците" доносници на държавна сигурност... Да, ама не! Тези "служители" в църквите са една пасмина от мафиоти, ченгета на шесто, търгаши и педофили или педераси. Отвратен съм от "наместниците" Божии по земите Български!
Мая

2013.06.29 | 13:13

1
Защо се хващат за него, а никой не пита на какво се вози пловдивския митрополит Николай и с какви пари го е купил?

Добави коментар

Водещи новини