Линкълнът на дядо Кирил влезе в неделна проповед

  • 11 декември 2011 15:27

  • 1242
  • 1
Линкълнът на дядо Кирил влезе в неделна проповед
©

Линкълнът на дядо Кирил влезе в неделната проповед на варненски свещеник. Вместо слово за човешките ценности, в местен храм прозвуча изявление за това как нямало нищо лошо духовните лица да карат скъпи автомобили, просто защото те били по-икономични.

Теорията беше подкрепена отново с цитати от Свещената книга Библията, както преди дни в изявление на Епархийския съвет. Припомняме, че тогава един от свещениците се нахвърли върху варненски журналисти, наричайки ги "жалки", предаде местният сайт Petel.bg.

Отново беше пропуснат цитатът за това как Христос влиза в Йерусалим на магаренце, както и този, че "По-скоро камила ще мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в царството небесно."

Това обаче не беше достатъчно, защото в божията обител са поставени тонколони за външно озвучаване, така че неделните слова да се чуват и от улицата.

В продължение на близо десет минути отецът обвиняваше журналистите в България, че са създали изкуствен проблем, за да манипулират народа. Сравни ситуацията с гоненията на църквата в миналото.

Някои от присъстващите слушаха изумено, други - в захлас, а трети побързаха да напуснат молитвените пространства, за да не чуват неща, с които не са съгласни, беше тяхното обяснение отвън. Почти никой обаче не събра сили да изрази публично мнението си, прекъсвайки "проповядващите".

Минути след финала свещенослужителят обясни в по-тесен кръг, че би искал да се дава повече гласност на доброто, което църквата прави за нуждаещите се.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Коларов

2011.12.14 | 16:13

1
Смрад. Поповете нямат срам от Бога. Те не вярват в Него. Мафия в раса. Ще стана будист.

Добави коментар

Водещи новини