Станишев: Кметът на Варна май още е в отпускарски период

share

Има ясна тенденция за икономическия и социален упадък на Варна.

Ситуацията в града не е никак добра през последните години, заяви  президентът на ПЕС и лидер на НС на БСП Сергей Станишев.

По думите на Станишев, общинската управа в момента бездейства и не решава основни проблеми на града. „Аз не виждам никаква активност от кмета да работи за решаването на основните проблеми на варненци. Основен въпрос за град Варна към момента е безработицата”, подчерта Станишев.

Според него, дълги години Варна е била икономически изключително активен град. „Сега, дори във Варна, все повече хора трудно свързват двата края, защото икономическата ситуация се влошава и тук са необходими спешни мерки, за да се подпомогнат хората, но това не се прави, защото отпускарският период на Кирил Йорданов продължава”, подчерта Сергей Станишев. Той беше категоричен, че във варненския общински съвет БСП е единствената ясна и категорична опозиция на това, което се случва в града със свои конкретни предложения в социалната и икономическата област. Според него, даването на концесия на пристанище Варна ще бъде пагубно за града, за работните места на варненци и за цялостното развитие на Варна.

По отношение на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г., Сергей Станишев каза, че това е бил ловък политически трик на управляващите. „Преди изборите имаше много пищни и ангажиращи обещания. В момента варненски депутат, вместо да лобира и да се ангажира с развитието на града, предлага Варна да стане съдружник на София за Европейска столица на културата”, посочи Станишев.

Той допълни, че базата, която евентуално ще приеме културните дейци през 2019 г., е в плачевно състояние, а никой от управата на града и държавата не прави нищо за нейната реконструкция или изграждането на нови обекти.

Водещи новини

Още новини