Не всички яйца от Полша са със салмонела. Съмненията са само за две ферми. Номерът е на опаковката показва в кой опаковачен център са пакетирани, но може да е опакован и в друг център, затова трябва да се гледа номерът на яйцето. Това заяви д-р Райна Иванова от Българската агенция по безопасност на храните в ефира на Нова телевизия.
По думите й е възможно яйцата вече да са консумирани. "Има известни количества, които са стигнали до магазинната мрежа, уведомихме ведна гражданите, за да не се стигне до употребата им".
"Потребителите не трябва да се претесняват, че има салмонела в яйцата. Има съмнения за наличието й, колегите в Полша извършват проверки. Симтомите на салмонелата са висока температура, повръщане и разстройство. От 2 до 6 часа след като сте консумирали яйцата и ви няма нищо - не трябва да се притеснявате", каза още тя.