Бременна жена яла от заразените със салмонела яйца

  • 28 октомври 2016 07:42

  • 19371
  • 1
Бременна жена яла от заразените със салмонела яйца
© Getty Images

Бременна в четвъртия месец жена е консумирала от яйцата от Полша, заразени със салмонела. От тях е ял и съпругът й. Двамата са ги сготвили като яйца по панагюрски и с кюфтета със сос.

За щастие до този момент Гергана не е проявила симптоми на салмонела. Пред Нова телевизия тя сподели, че се притеснява много, защото поради инфекция и миналата година е загубила бебето си в 6 седмица. Затова сега веднага е изтичала при лекарите, които са я посъветвали да изчака да премине инкубационният период. А той е от 2-3 часа до 3 дни, заяви д-р Йордан Попов. Неговият съвет е яйцата да се мият преди консумация. По думите му проблемът е, че при заразени яйца няма как да се установи. 

"За бременните нещата също са по-различни. Задължително да се потърси лекарска помощ и да си направи изследване", заяви д-р Попов.

Той съветва всички хора да изхвърлят яйца, ако са загубили от полските. Д-р Попов обясни, че заразата може да не е само вътре в яйцето, но и по черупката. Оттам може да се заразят и останалите храни в хладилника.

Междувременно от Българската агенция по безопасност по храните (БАБХ) обявиха, че е започнало изтегляне на опасните яйца.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
19371 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.31 | 18:46

1
Жалко,че пачата няма дза пукне със сопола си.Всички в Източна Европа ще ги изпапкат на фафли.Тъпаци.

Добави коментар

Водещи новини