Президентството поръчва нови витрини за 70 000 лева

Novini.bg
share

Президентството поръчва нови витрини за 70 000 лева без ДДС. Това става ясно от обществена поръчка.

Поръчката за обновяване на мебелите на "Дондуков" 2 идва броени месеци преди изтичането на мандата на президента Росен Плевнелиев. Избраният изпълнител ще трябва до 49 календари дни след сключването на договора да изработи, достави и монтира мебели от МДФ естествен фурнир - дъб. Става дума за 5 експозиционни витрини и една растерна секционна мебел. В две от витрините ще се експонират гвардейски костюми, в други две - подаръци, а в една - и ордени, пише в. "Сега".

"Всеки заинтересован може да прегледа техническата спецификация на място в администрацията на президента и да получи копие от нея на електронен носител", пише в заданието на поръчката.

В същото време от стенограмата на правителственото заседание на 10 август се разбира, че министрите са одобрили да се отпуснат допълнителни 250 000 лева за оборудване на многофункционална зала в сградата на президентството, както и за международната програма на Росен Плевнелиев за домакинството на България на срещата на държавните ръководители от групата "Арайолуш". Срещата ще се проведе на 14 и 15 септември.

Водещи новини

Още новини