Лиляна Павлова: Пътен възел "Белокопитово" е най-сигурният участък в страната

  • 17 август 2016 08:10

  • 3150
  • 3
Лиляна Павлова: Пътен възел "Белокопитово" е най-сигурният участък в страната
©

На пътния възел „Белокопитово“, т. нар. връзката тип "диамант" между пътищата за Русе, София и автомагистрала "Хемус" от пускането му нямаме нито едно произшествие, което го прави най-сигурният участък в страната. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в ефира на БТВ.

Цялата магистрала "Хемус" ще се строи със средства на държавата и постъпленията от тол системата, тъй като не можем да използваме евросредства за нея, припомни тя и добави, че затова се разчита на приходите от винетните стикери.

Павлова изрази задоволство от това, че за изграждането на тунел "Железница" има подадени много оферти, което показвало, че има конкуренция. „Това много ни радва, защото показва, че има доверие към нас. Той ще е най-дългият тунел у нас. Има голяма разлика в спецификата на изграждането му. В момента магистралата е готова до Благоевград. Започваме участъка от Благоевград до Крупник, за който имаме избран изпълнител. Предстои избирането на изпълнител на тунела „Железница“, плюс два големи виадукта към него. Остава 20 км. през Дефилето. Имаме много голям напредък по отношение на екологията. Първия вариант е с тунел, втория е с т.нар. етажерка над съществуващия път. Еколозите имат притеснения, искат по-малко строителство. Най-новият вариант е обход на Кресна от 20 км., който да е по стария път и да има пет тунела. Тъй като в района има защитена зона е предвидено да се създадат специални защитени зони“, разкри Павлова.

По отношение на пътен възел "Кочериново", за който шофьорите се оплакаха, че има опасен ляв завой, Павлова каза: „Влизането и излизането към Благоевград има и друг пътен възел, който е по-голям. Когато направим анализ на инцидентите се оказва, че те са поради несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Анализирайки този участък е преценено, че е неизпълнимо друго изграждане на участъка, според инженерите“, каза още тя.

Павлова благодари на шофьорите, които купуват винетни стикери, благодарение на което се финансира изграждането на нови пътища. Тя увери, че ще бъдат засилени проверките, особено срещу гастербайтерите, които по думите й шмекерували. „Често те не залепват стикерите си и ги препродават“. Тя разкри, че от другата седмица мобилните екипи ще са разположени на Капитан Андреево.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3150 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.08.17 | 12:29

3
В Румъния винетките не са на стикери, а в бензиностанциите след границата си плащаш и ти издават бележка, точно като касов бон при нас, където е записан и номера на автомобила. Така винетките никога не могат да свършат като тук, но няма далавера и за оня депутат от БСП, дето ги печата и за ГЕРБ-аджиите от властта.

2016.08.17 | 10:51

2
Ква конкуренция печели вашият доверен човек давате 50 милиона за проекта а останалите си ги разделяте. Повечето страни с по малко приходи от данъци и винетки имат по хубави пътища. А ние показахме на Европа че и с много пари нямаме пътища!
Шофьор Хофер

2016.08.17 | 10:50

1
Това може да го твърди човек който само е рязал лентички там и никога не е минавал когато има повече от 2 коли....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини