Защо Борисов отказа да е Футболист на годината, след като спечели?

share

Досега единствено журналистите гласуваха за футболист на годината, а сега право на това има обществото. Парадоксално може би звучи това, че премиерът Бойко Борисов е на първо място в класацията, а на второ място е Димитър Бербатов, който пък помоли да не бъде избиран. Това обаче е гласът на народа.

Това заяви спортният журналист Радослав Янкулов в сутрешния блок на БНТ. Ако трябва да говорим за резултатите до този момент от анкетата - над 8 хиляди души, то това е дин добър резултат, каза той.

3509 гласа са за Бойко Борисов. Защо се отказа, след като спечели това съревнование, попита той. Защо не се отказа, след като получи първия глас?

Това, че премиерът оглави класацията на феновете, не значи, че е спечелил приза. "Направихме така, за да може чрез гласа на феновете да се добие представа за отношението им към българския футбол. И после това отношение кой както иска да си го тълкува. Над 70 човека са предложени за футболист на годината.

На въпрос дали е изненадан от резултата и дали има отрицателен вот, Янкулов каза: „Ако хората не приемат българския футбол, по-логично е да не участват в анкетата”.

Водещи новини

Още новини