Зърнопроизводителите поискаха отново оставки на министри

Булфото
share

Националната асоциация на зърнопроизводителите отново настоя за оставки на министри.

В обръщение, разпространено до медиите, се посочва: "Ние, земеделците сме в София с машините си, защото 2 години и половина водихме диалог, подписвахме Меморандуми и споразумения, искахме правила, искахме прозрачност, искахме лоялност, искахме подкрепа. Какво получихме: Неизпълнени обещания, ненаписани правила, незаконни решения и откровени лъжи".

Единствения работещ сектор в България е наказан в Бюджет 2012 г., като не бяха заложени средствата, договорени и подписани нееднократно.

Интересите и работата на хиляди работещи в земеделието станаха заложник на междуличностни отношения в правителството - заявиха от асоциацията.

В опитите ни за намиране на решения и изход от ескалиращото напрежение, министър Мирослав Найденов и Председателят на Парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева предложиха макар и много компромисно решение, което да бъде прието от земеделските производители. А министър Симеон Дянков, заради лично отношение към сектора и към министър Найденов, го отхвърли, се казва в обръщението.

Водещи новини

Още новини