Виетнамската риба пангасиус ще измести традиционния пълнен шаран с орехи за Никулденската трапеза. Вносното рибно филе е хит най-вече заради атрактивната си цена.
Тази година цените на рибата преди празника са по-високи. Живият шаран струва 5.50-6.00 лева за килограм, а парче почистено филе от него излиза 8-9 лева, съобщава БНТ.
Доскоро пангасиусът беше непозната риба за българина, особено в морски град като Бургас, където винаги има изобилие от риби. Тази година обаче, всичко е по-скъпо.
В рибните магазини се предлага всичко - живи шарани, толстолоби и попчета, пресен сафрид, лефер, сардина и кефал, екзотични змиорки, акули, калмари и скариди. Деликатесният зарган се продава по 12 лева килограма, а калканът струва над 28 лева.
Цацата е по 2 лева и затова свършва много бързо, а хората се редят на опашка за нея. За Никулден хората имат и друга евтината алтернатива - виетнамски пангасиус, който струва 4 лева - почистена, бърза и лесна за приготвяне риба.
Виетнамската бяла риба се продава замразена в големите супермаркети. Пангасиусът е по-евтин, а това ще накара много хора да го изберат за празничната трапеза на Никулден.
Доскоро пангасиусът беше непозната риба за българина, особено в морски град като Бургас, където винаги има изобилие от риби. Тази година обаче, всичко е по-скъпо.
В рибните магазини се предлага всичко - живи шарани, толстолоби и попчета, пресен сафрид, лефер, сардина и кефал, екзотични змиорки, акули, калмари и скариди. Деликатесният зарган се продава по 12 лева килограма, а калканът струва над 28 лева.
Цацата е по 2 лева и затова свършва много бързо, а хората се редят на опашка за нея. За Никулден хората имат и друга евтината алтернатива - виетнамски пангасиус, който струва 4 лева - почистена, бърза и лесна за приготвяне риба.
Виетнамската бяла риба се продава замразена в големите супермаркети. Пангасиусът е по-евтин, а това ще накара много хора да го изберат за празничната трапеза на Никулден.