Синдикатите са против концесията на летище София (видео)

share

Транспортните синдикати настояват летище София да не бъде отдавано на концесия. От синдикатите се чудят защо нямат отговор на изпратените писма до министъра на транспорта Ивайло Московски и премиера Бойко Борисов. И двата синдиката твърдо изразяват своето несъгласие с концесионирането му, предаде репортер на Novini.bg.

Убедени са, че държавата ще загуби милиарди от този акт. До този момент 800 млн. лв. е инвестирала България за подобряване на инфраструктурата на летището. Една година остава то да изплати и заема към Ервопейската банка, с което печалбата ще бъде още по-голяма. Летище София остана единствената държавна собственост, която внася милиони в хазната на държавата. Само то остана неподарено и продадено на чужда фирма, която да събира печалбата.

От синдикатите смятат, че може да бъде намерен друг начин за оздравяване на БДЖ, а не като летището се отдава на концесия. Това отговориха представителите на синдикатите на министър Ивайло Московски. И досега, подчертаха те, няма нито една успешна концесия в транспортния сектор.

Летищата в Бургас и Варна са дадени на концесии, но тогава държавата не беше инвестирала в тях, докато случаят с летище София е друг. Ние имаме един от най-модерният изграден терминал.

Водещи новини

Още новини