Зам.-шефът на полицейския синдикат: Несигурност и демотивация цари между служителите

share

"Това, което ни носи недоволствие през последните месеци е случващото се в момента, искаме да се върне старият ред, който беше преди месеци, за да няма недоволни". За това призова заместник-шефът на полицейския синдикат Борис Прешелков в ефира на БТВ.

"Искаме положението, при което полицай е започнал работа в МВР, да се запази. А сега се получава така, че повечето им привилегии ще бъдат орязани. Много служители напуснаха само заради тези условия. За последната година се промениха много неща, сменят се законопроекти. Под 10% от полицаите напуснаха системата на МВР, това са близо 4000 служители и то, след като стана ясно, че ще продължи тази промяна. Те започнаха да си правят сметка какво биха могли да правят, дали да останат", добави той.

"Липсват отпуски, хората полагат извънреден труд, който не им е заплатен. Униформите им са под всякаква критика, качеството им е много лошо. През последните 3 години не бяха раздавани дори униформи. Всички тези неща водят до несигурност в МВР и до демотивация у тях", смята Прешелков.

Водещи новини

Още новини