Шест марки майонеза от общо 16, предлагани в търговската мрежа, се правят без яйца. Това сочи изследването, направено по инициатива на асоциация „Активни потребители”.
„Най-много ни стресира рецептата, която в България се използва за майонеза”, заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия д-р Сергей Иванов. „Оказа се, че в нашата има много други компоненти, като Гума гуар, гума ксантан, различни консерванти, оцветители и огромно количество въглехидрати”, обясни д-р Иванов.
В американския стандарт за майонеза например нямало никакви въглехидрати.
„Тук има само калории и нищожна хранителна плътност”, заяви д-р Байкова.
По думите ѝ голяма част от Е-тата в майонезата са алергени.
Шест от 16 майонези се правят без яйца
- 13.06.2016 | 08:07
- 19806