Превозвачите готвят протест пред митница "Пловдив"

Булфото
share

Превозвачи подготвят протест пред митница "Пловдив". Причина за недоволството им е, че няма осигурен свободен достъп до държавната агенция.

Вместо това, за да влязат в митницата, камионите трябва да преминат през частен имот и да платят такса в размер на 31 лева. Те настояват за криминализиране на нерегламентираните превози.

Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи коментира пред Дарик, че вече многократно са водени разговори с митницата, но досега са получавали само празни обещания за разрешаване на проблема. "Аз съм превозвач и днес имам товар, който трябва да обмитя на митница "Пловдив". За да вляза в митницата и да ползвам услугите на държавното учреждение, трябва да мина през един частен имот. За да мина през този имот, ми събират 31 лв. такса. 

Агенция "Митници" не е осигурила свободен достъп до държавното учреждение на митницата. От години е този проблем, говорили сме за него. Има алтернатива да се реши проблемът, но очевидно някой не желае. От 20 юни ще протестираме активно, включително ще бъде затруднен и достъпът до митница "Пловдив", каза Арабаджиев.

Водещи новини

Още новини