Таксиметровите шофьори в Ловеч също излязоха на протест

Булфото (архив)
share

Десетки таксиметрови шофьори излязоха на протест в Ловеч срещу законовите промени, според които от 1 април всеки водач трябва да е превозвач.

Със свирещи клаксони протестиращите обиколиха основните улици на града и блокираха за десетина минути централния булевард "България" пред сградата на областната администрация. Според таксиметровите шофьори промените в Закона ощетяват голяма част от легално работещите за сметка на тези, които са незаконни.

"Новите промени са недоизмислени, така че Законът да бъде ефективен и да спре нелегално работещите таксиметрови шофьори", заяви Иван Минков, един от протестиращите, цитиран от БТА. Той допълни, че ловешките таксиметрови шофьори подкрепят колегите си от София и техните искания.

Негови колеги добавиха, че ако се въведе патентен данък и той е прекалено висок, това може да доведе до отказване на някои от тях.
Жители на Ловеч заявиха, че подкрепят протеста на таксиметровите шофьори, но почти не им се е случвало да получават касови бележки, когато ползват услугите им.

Водещи новини

Още новини