БСП: МТИТС и Автомобилна администрация са виновни за стачката на таксиметровите шофьори (видео)

  • 25 март 2016 10:40

  • 1999
  • 0
БСП: МТИТС и Автомобилна администрация са виновни за стачката на таксиметровите шофьори (видео)
© Булфото

„Министерство на транспорта и ИА „Автомобилна администрация“ са виновни за стачката на таксиметровите шофьори снощи“. Това обяви на трибунка в парламента Георги Свиленски от БСП.

„За нас е неприемливо отиването на министъра на транспорта на Орлов мост и поемането на ангажимента да се промени законът. Как Министерство на транспорта ще промени закона?“, недоумяват от БСП. „Това ли е стабилността – когато трябва да влезе един закон, три дни преди това ГЕРБ се опитва да го отмени“, възмутен е Свиленски.

Според БСП прилагането на закона е проблем само в София и този законопроект е единствено в интерес на големите таксиметрови фирми в столицата. „Искаме да постигнем баланс между интересите на таксиметровите шофьори и интереса на българските граждани от към плащане на данъци“, допълниха БСП.

По думите му, голяма част от превозвачите не отчитат пред държавата данъци. „Остро възразяваме срещу опита на ГЕРБ да защити тези хитреци“, категорични са от БСП.

„Къде беше МВР вчера?“, питат те. „Бяха нарушени правата на десетки хиляди граждани да се предвижват свободно“, възмутени са от столетницата. „Вчера видяхте, че почти никой шофьор не знаеше защо е излязъл да протестира. Това, което ги лъжат, че промяната в закона не е в техен интерес, е заблуда“, категорични са от партията.

Веднага след тяхното изказване думата взе Станислав Иванов от ГЕРБ. По думите му, тук не става дума за лобизъм. „В законопроекта наши колеги наистина допуснаха грешка. Тази грешка я установихме и с този закон ще я променим“, изтъкна той. „Аз също бях снощи с г-н Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета на Орлов мост“, призна той и обяви, че другата седмица новият законопроект ще влезе в зала. „Не може заради 30 000 автомобила с 60 000 шофьора да страдат 100 000 човека“, добави още Иванов.

Автор: Вилиана Миделиева

Последвайте канала на

1999 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини