Настаняват в социален център тежко болен и останал без дом възрастен мъж

share

Тежко болният и останал без дом и близки Емил Опров от дунавското село Горни Цибър, ще бъде настанен в социален дом, съобщи областният управител на Монтана Ивайло Петров.

Губернаторът прочел във в. "Труд" за неволите на 65-годишния мъж и спешно поискал от кметове на общините Вълчедръм и Лом да намерят място, където да приютят застрашения от бяла смърт клетник.

Бившият шофьор Емил Опров през лятото получил инсулт, къщата му била срината от свлачище и той останал на улицата. За да не умре човекът от глад, жителите на Горни Цибър го приютиха в запустялата селска библиотека и всеки ден му носеха храна. В настъпилите студове обаче несретникът може да измръзне, трябват му покрив, топлина и медицински грижи, разказаха потърсилите помощ от "Труд" хора.

"Вече взехме решение да настаним мъжа временно в социален център, докато се намери място в някой от домовете в региона. Веднага ще му бъдат направени и медицински изследвания. Благодаря на "Труд", че посочи проблема и помогна да спасим човешки живот!", заяви Ивайло Петров.

Водещи новини

Още новини