Прогноза за времето

  • 01 септември 2024 13:10

  • 371
  • 0
Прогноза за времето
© pixabay

През нощта облачността над източната половина от страната ще се задържи значителна и на изолирани места ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. В западната половина ще бъде предимно ясно и почти тихо. Това съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Утре ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има отново над източната половина от страната и на отделни места, главно в планинските и югоизточните райони, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, в Североизточна България – от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 28°.
  
Над Черноморието преди обяд облачността ще е по-често значителна, главно по южното крайбрежие с валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде  около 2 бала.

Времето днес: Опасно дъждовна неделя в четири общини по морето

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, по високите части – от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните и планинските райони и там не са изключени изолирани слаби валежи. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от север. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини