КНСБ: Доверието в България е дадено изцяло на Борисов

share

Начина, по който хората могат да се пенсионират, ще може да се разбере единствено ако министър председателят оглави Тристранката. Доверието в България е дадено изцяло на него.

Това казаха в сутрешния блок на ТВ7 представители на КНСБ и КТ Подкрепа. Те искат оставката на Дянков, който ги е излъгал на два пъти. Синдикатите искат Борисов начело на Тристранката.

"Аз съм обнадежден и мисля, че формите на социален диалог не са изчерпани", каза социалният министър Тотю Младенов. По думите му реформи се правят, когато има социален мир. Той каза, че е вговорил с премиера и му е разказал за срещата си със синдикатите.

"Не съм мълчал", защити се Младенов. Казах какви са бъдещите ми намерения относно пенсионната реформа. Той каза, че вече се преекспонира връзката му със синдикатите като отбеляза, че в синдикатите е работил преди 10 години.

Ръководството на парламентарната група на ГЕРБ ще се срещне с представители на КНСБ. Ще бъде обсъдено както социално-икономическото състояние в страната, както и реформите в БДЖ.

В 10 часа синдикатите дават специална пресконференция, на която ще направят обръщение към клиенти на железниците. Оттам ще разберем и мотивите на синдикатите да подават сигнал в прокуратурата заради твърденията на управляващите, че БДЖ е във фалит.

В 12 ч. в централата на КНСБ ще се проведе работна среща, на която ще бъдат обсъден и еди на друг аспект на проблема - последиците, които ще понесат общините от предвижданото закриване на 150 влака.

В 14 ч. ръководството на държавната компания също ще обяви своята позиция във връзка с обявената стачка. Както е предвидено, тя ще започне в четвъртък, 24-ти ноември в 8 часа сутринта.

Водещи новини

Още новини