Омбудсманът: Не събаряйте дома за сираци на отец Иван

share

Омбудсманът призова за спиране на процедурата по събаряне на сградите в дома за сираци на отец Иван в село Нови хан до изтичането на зимния сезон.

Представители на църковното настоятелство при храма "Света Троица" в с. Нови хан, където се помещава домът за сираци "Свети Николай", са запознали омбудсмана с получените от тях покани за доброволно изпълнение на две заповеди за премахване на незаконни строежи - "двуетажна обслужваща сграда (ново крило)" и "масивна сграда в груб строеж", които се намират в двора на църквата, информира БНР.

Константин Пенчев е изпратил писмо до началника на Дирекцията за национален строителен контрол Милка Гечева, с което предлага да бъде разгледан вариантът за временно спиране на процедурата по премахването на сградите в двора на храма "Света Троица" до края на зимата или до осигуряването на подходящи
жилища за бездомните.

Досега държавните и общинските власти, ангажирани със защитата на уязвимите групи, не са осигурили адекватна алтернатива за настаняването на хората, приютени в дома "Свети Николай".

Водещи новини

Още новини