БТВ към Дянков: Не казвайте какъв ни е наемът

share

"Наемът, който плаща частната телевизия БТВ, е въпрос на договорни отношения между две страни и не може да бъде обявен публично без съгласието на телевизията".

Това заяви финансовият министър Симеон Дянков по време на парламентарния контрол днес.

Въпросът за наема на телевизията към държавния Дворец на културата беше зададен днес по време на парламентарния контрол към вицепремиера Симеон Дянков. Той бе отправен от депутата на "Атака" Венцислав Лаков, който припомни слуховете, според които Красимир Гергов и компания се отчитат със символичните 9000 лева месечно.

Настояването на Лаков не даде резултат, тъй като от БТВ са отказали категорично точната цифра да бъде обявена публично, въпреки че телевизията е получила писмено запитване от финансовото министерство.

За въпросния наем пръв заговори лидерът на "Атака" Волен Сидеров. В национален тв ефир по време на предизборната кампания той открехна завесата, че бТВ плаща обидно смешен наем на НДК. "За всичките си помещения в една от емблематичните сгради на София телевизията плаща само 9000 лева", обяви тогава Сидеров и попита: "Дотира ли държавата частната БТВ".

По думите на Симеон Дянков обаче към частната телевизия не са направени никакви компромиси. Той заяви, че през изминалото лято е бил направен анализ и в момента наемът отговаря на пазарните цени. Той все пак не отрече, че преди смяната на ръководството на НДК през месец май, цените са били под пазарните.

Водещи новини

Още новини