Стикери правят колата невидима за КАТ

Булфото
share

40 лева са достатъчни за да стане колата ви невидима за стационарните и мобилни камери на КАТ, пише в. "Телеграф". С парите всеки шофьор може да закупи по интернет няколко стикера под формата на буква или цифри, които да постави с изключителна точност върху част от регистрационния номер на автомобила.

Преди година подобни лепенки също се продаваха, но в крайна сметка се оказваше, че нямат никакъв ефект и водачите са дали парите си на вятъра.

От няколко месеца насам обаче онлайн могат да се поръчат самозалепващи стикери, които в действителност спасяват шофьорите от налагане на санкции от Пътна полиция. Идеята е да се скрият до минимум два символа от всяко возило от двете табели на возилото.

Човешкото око е неспособно да забележи фолиото, тъй като то е тънко само няколко микрона, но когато е осветено от камера, неговата отразителна способност кара номера на колата да се слее с бялата част на регистрацията.

От началото на годината в София е имало четири случая, при които камерите на КАТ не са успели да разпознаят регистрационния номер на нарушителя.

Водещи новини

Още новини