Зърнопроизводителите не били искали оставката на Дянков

Булфото
share

Зърнопроизводителите не искат оставката на финансовия министър Симеон Дянков, на този етап. Това каза Радослав Христов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

По думите на Христов - оставката на Дянков не е искана в отвореното писмо до медиите, както и в другото писмо до премиера Бойко Борисов, „Това, което г-н Дянков направи, е махленска проява”, каза Христов. Той се обърна към него чрез медиите с думите „Г-н Дянков, това, което искате предварително да ни вземете, не е ваше”.

За това – дали ще има протести или не, това ще се реши от Бойко Борисов, в зависимост от рамката, която подпише, каза Христов. Радослав Христов каза, че ако има протести на зърнопроизводители няма да се искат пари, а оставки.

Срещата днес е за обсъждане на проектобюджета за 2012 година, за да се стигне до консенсус и да бъде подписана финансовата рамка. Средствата за доплащане на единица площ са под въпрос, стана ясно.

Срещата на бранша и на ръководството на министерството продължава. В срещата участват изпълнителният директор на ДФЗ Румен Порожанов, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и зам.-министърът на земеделието Светлана Боянова.

Водещи новини

Още новини