Сметната палата извърши одит на Националната спортна база

Novini.bg
share

Сметната палата извърши одит на "Национална спортна база"(НСБ) ЕАД за 2013 и 2014 година, съобщиха от палатата. При одита е установено, че дружеството намалява приходите си и увеличава разходите си за дейността през 2014 г. спрямо 2013 г. Загуба за 2014 г. нараства с 29 на сто спрямо 2013 г.

Размерът на вземанията и размерът на задълженията също нарастват. Въпреки тенденцията на финансова дестабилизация, дружеството не е зависимо от кредитори и се финансира изключително за сметка на собствени средства. То е в ликвидно състояние и има нисък финансов риск.

От проверените 45 договора за отдаване под наем на дълготрайни материални активи, осем са сключени без да е спазен редът, предвиден в Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала, пише в доклада.

Сметната палата дава две препоръки на министъра на младежта и спорта, в качеството му на едноличен собственик на капитала, пет препоръки на Съвета на директорите и две препоръки на изпълнителния директор на "НСБ" ЕАД за подобряване дейността на дружеството

Водещи новини

Още новини