Сметната палата, ДАНС и НАП на проверка в община Ловеч

  • 23 ноември 2015 19:59

  • 2876
  • 1
Сметната палата, ДАНС и НАП на проверка в община Ловеч
© Novini.bg

Сметната палата, ДАНС и НАП са започнали проверки в община Ловеч, съобщи пред журналисти новият кмет на Ловеч Корнелия Маринова, цитирана от БТА.

По думите й в момента се правят два одита от Сметната палата, като резултатите от тях ще бъдат оповестени още до края на ноември.

Маринова допълни, че се правят още два - единият за изразходване на местните такси и цени на услуги за четиригодишен период назад, а другият - за управлението на бюджета за 2015 година. Резултатите от тях ще станат известни през февруари идната година. Според кмета на Ловеч общината ще бъде включена през 2016 г. по плана на Сметната палата за цялостен одит.

Тя добави, че в момента тече и данъчна ревизия за установено от НАП несъответствие по отношение на ДДС, неначислено във фактури, свързани с депониране на отпадъците. Извършва се и сериозна преписка с ДАНС по отношение на прилагането на Наредбата за местните такси и цени на услуги във времето, когато тя е била отменена от Върховния административен съд.

Ситуацията не е лека, но се опитваме крачка по крачка да нормализираме състоянието на работата в общината, каза още Маринова.

Заместник-кметът на общината по финансовите въпроси Цветан Георгиев допълни, че е притеснен за бюджета, тъй като предстоят сериозни разплащания от общината по редица проекти, има и необезпечени финансово договори, които също трябва да се разплащат.

"Има няколко рискови проекта, има и няколко наложени финансови корекции по един от проектите след проверка на ОСЕС. Имаме проблеми с един от изпълнителите, както и още забележки. Притеснението е, че ще последват още финансови корекции. Това товари общия бюджет, поясни Георгиев.

Последвайте канала на

2876 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.24 | 08:59

1
За затвора е този мизерник!

Добави коментар

Водещи новини