Искри в ефира заради горичката на Витоша, Блъсков се скара с еколог

share

Кой нарече природозащитниците „зелена кал” и унищожава ли се гората на Витоша коментираха журналистът и издател Петьо Блъсков и алпиниста Боян Петров в ефира на БТВ.

"Аз се качих вчера на Витоша и видях, че няма изсичане на гора. Там няма гора, има някакви фиданки, има саморасляци. Това е по думи на лесничея. Не може да се лъже толкова нагло", посочи Блъсков.

"Аз също отидох на място и видях, че дръвчетата ги няма. Всяко нещо, което е посадено се казва насъждение", заяви Боян Петров. Това е организирано мероприятие и ще има хора, които ще понесат отговорност за тези действия, категоричен бе той. По думите на еколога вече има уволнения по казуса.

"Цялата история е една голяма лъжа - има документ на фирма, която е трябвало да  изчисти района, но не е имала нужната техника и затова е ела хора и машини. Тук е написана лъжата, че са изсечени 20 декара гора. Като вадиш корени не може да не мръднеш морената, стига глупости, скара се Блъсков на опонента си.

Чу се и аргументът, че в природен парк и не бива да се посяга на природата. Тук Блъсков призова да се накаже виновният, а не пак "кака Пена да го отнесе". Той заподозря, че съмишлениците на протеста стоят в основата и на протеста срещу новите цени на винетките. "С лъжи и инсинуации няма да помогнете на природата".

"Във вашите вестници премълчавате истината. Според закона унищожаването на подраст също е престъпление", контрира го Петров.

"Вие ще ме накарате да отида да преброя фиданките, за да ви докажа, че там не е имало гора. Зелените лъжи стават много и го правите, за да окъсее мандатът на някой", посочи Блъсков. "Поканете лесничеите на място, за да чуете какво те ще ви кажат", обърна се и към водещия.

"Вие нямате данни, отнякъде сте изсмукали информация и сега заблуждавате. От Министерство на земеделието си посипаха главите с пепел и признаха, че има нарушение. За нас е повече от очевидно, че се прави разширение на ски пистата", коментира екологът. Тук Блъсков го попита: "Вие като знаете, че там има писта, защо си садите фиданките на нея? Какво лоши има да направиш писта?

"Няма разрешение за нея", заяви Боян Петров.

Водещи новини

Още новини