СОС ще заседава заради събитията пред "Баня Башъ"

share

Столичния общински съвет ще провежда консултации за събитията пред джамията „Баня Башъ” от миналата седмица след като приключат проверките, разпоредени от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Това съобщи пред журналисти председателят на Столичният общински съвет – Андрей Иванов, който предлага да се проведат консултациите.

„Аз предложих на политическо ниво да се направят консултации в тази посока, ако има нарушения на нормативите, наредбите и правилата, администрацията е длъжна да вземе мерки. Консултациите ще бъдат за това, че в предизборен период трябва да сме много внимателни и политически да прецизираме всичко, което се случва, за да няма подобни инциденти за в бъдеще. Необходими са официални консултации между политическите сили на Общинския съвет, с оглед на вземането на правилните решения, за да не се допускат подобни инциденти”, каза Иванов.

По думите му - кметът Йорданка Фандъкова е разпоредила цялостна проверка на шума в центъра на София, разпоредени са и други проверки, свързани с обществения ред и сигурност в централната градска част.

„Ще бъдат получени данни, които трябва да бъдат анализирани и да се вземат решения. Основание за тази проверката е целият този прецедент, който се създаде около протеста на ПП „Атака”, но той няма да бъде само в тази част на София, а проверката ще бъде в цялата централната градска част”, обясни Иванов. Според него – проблемът освен административен, пет месеца преди изборите, има и политически характер.

„За това ще искаме участие на политическо ниво в консултации по решаване на проблемите, ако такива бъдат констатирани. Говорихме с политическите групи и бяхме постигнали консенсус за декларацията, която по-рано беше представена на заседанието на общинския съвет. След това групата на БСП прецизира това, което иска да каже, и декларацията остана на дясната част на общинския съвет”, допълни Иванов.

Водещи новини

Още новини