Заставаме зад действията на Хамбарлиев и искаме връщане на кльоновете, обявиха анкетирани (видео)

Булфото
share

Запитахме граждани дали българската граница се охранява надеждно. Повечето изразиха мнение, че охраната там трябва да бъде много по-строга, трябва да има повече гранични полицаи, както и че трябва да бъде изградена сериозна ограда и да се възстановят кльоновете.

Не трябва да се допуска мигранти да пресичат на нерегламентирани за това места. Всеки, който бяга от войната, може да влезе в страната през граничния пункт, представяйки своите документи, на мнение са анкетираните.

Те категорично застават зад действията на граничния полицай Вълкан Хамбарлиев, от чийто куршум загина мигрант на границата.
Припомняме, първият случай на смърт на бежанец раздели обществото на две. Много обвиниха Хамбарлиев, наричайки го убиец, много и застанаха зад него. Експертизата пък посочи, че имигрантът е загинал от рикошет.

След като групи от по 50 и над 50 човека успяват да достигнат на 50 км навътре в страната, действията на граничния полицай са били съвсем навременни, смятат анкетираните граждани.

По думите им силите са били неравностойни (3-ма полицаи срещу 54 бежанци, б.р.) и след като бежанците не са се подчинили на командата, нормално е да бъде произведен изстрел.

Водещи новини

Още новини