По повод Международния ден храната се проведе конференция на тема: "Достъп до добра храна: Практики и предизвикателства". Бяха връчени и награди, които са обществено признание за инициативите за разширяване на достъпа до добра храна, както и до насърчаване на производството, търговията и публичния дебат от необходимостта за по-качествена храна.
На събитието присъства Елка Божилова от Министерство на земеделието и храните, както и представители на БАБХ, експерти и лекари.
Проф. д-р Христо Даскалов обясни, че за да се насладим на качествената храна е важно да консумираме охладени меса и продукти в добър вид, което гарантира и качество на продукта. Той увери, че институциите в България, отговарящи за контрола си вършат отлично работата и трябва да бъдем спокойни.
Д-р Даскалов обясни, че в случаите на заразяване на хора от консумиране на животинско месо, се случват тъй като не се спазват нормативните разпоредби. Добрата храна е безопасната храна, подчерта експертът.