Симеонов обвини Цонев в рекет, бившият шеф на отбраната заплаши със съд

share

Какво да реагирам на тези объркани действия на този човек? То просто е смешно. Има ли някаква възможност този човек да придобие права върху коалиция, чието име съществува 4-5 месеца преди това. Наистина ли мислите, че не става въпрос за опит за рекетиране. За рекет става въпрос. Цялата схема е замислена така.

Това заяви в сутрешния блок на бТВ съпредседателят на Патриотичен фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов по повод действията на бившия министър на отбраната Николай Цонев да патентова марката „Патриотичен фронт“.

Припомняме, бившият шеф на отбраната и настоящ лидер на партия "Нова алтернатива" Николай Цонев се оказа притежател на марката "Патриотичен фронт". Тя е регистрирана в Патентно ведомство на 30 януари т.г. Половин година по-късно - на 7 юни, Цонев е регистрирал и дизайна на картинното лого на ПФ и на една от партиите в коалиция НФСБ.

Този човек имаше обвинения в тази насока. За мен този човек не е почтен. Той е идвал няколко пъти в Бургас с предложения да се вклини в някаква политическа партия, продължи Симеонов.

По повод обвиненията от страна на Цонев, че хората на Симеонов са непатриоти, лидерът на НФСБ посочи: „Този човек е бил военен министър на България, опазил ни Господ!“.

„Самият начин на говорене показва нивото на този човек“, отговори Николай Цонев.

„Запазих марката „Патриотичен фронт“ по емоционални причини“, изтъкна той.
След като наименованието бе запазено в съда, бе приет закон, който не дава възможност на партии да се създават с идентично наименование, изтъкна Цонев.

Аз няма намерение да си създавам Патриотичен фронт – партия, аз си имам партия „Нова алтернатива“, каза още той.

От думите му стана ясно, че запазването на наименование на партия в съда струва 50 лева.
„От тук нататък всички, които използват името ПФ ще бъдат санкционирани. Ще ги съдя“, закани се той.

Освен „Патриотичен фронт" на Валери Симеонов Цонев е патентовал още „Движение 21" на Татяна Дончева и „Глас народен" на Светльо Витков.

Водещи новини

Още новини