Жената на Боевски го спасява с комитет

share

Съпругата на Гълъбин Боевски – Красимира, инициира създаването на комитет в защита на олимпийския ни шампион.

Според нея държавата по никакъв начин не е застанала зад щангиста при неговото задържане, пише "Монитор".

„Все пак не става въпрос за кой да е. Той е дал много на България. И изведнъж всички започнаха да се правят, че не го познават”, жалвала се пред приятелки Красимира Боевска. Тя била категорична, че съпругът й не е „муле” за пренасяне на наркотици. Близки до семейството твърдят обаче, че жената често говори несвързано. Веднъж разказвала, че още не е ходила до Бразилия, а след това, че е отишла до там, за да прибере дъщеря си от приют за временно настаняване. След това обяснявала, че съпругът й си е признал всичко и ще търси извънсъдебно споразумение, а по-късно, че нищо не е признавал и е напълно невинен.

Сега половинката на щангиста ни се е прицелила във външно министерство. Според нея държавата трябва да направи всичко възможно, за да измъкне съпруга й от затвора. Дипломатите ни обаче са категорични, че могат да осигурят единствено преводач и списък с бразилски адвокати. Те обаче не могат да притискат бразилското законодателство. Според тях, когато човек извърши престъпление в която и да е държава, той трябва да е готов да понесе наказанието си. Освен това те припомнят, се самият Гълъбин Боевски все още не се е обърнал към консула ни в Бразилия за помощ. Той е предпочел да общува директно с адвоката си Ивайло Дерменджиев, които го отърва почти невредим от допинг скандалите.

Външно министерство не разполага с точна информация за това колко българи са задържани за трафик на наркотици от Бразилия към Европа. От ГДБОП предполагат обаче, че те са около 300-400 души. Според тях маршрутът Сао Паулу-Мадрид-София е известен и се следи както от бразилските, така и от европейските служби за борба с наркотиците. Това потвърдиха и от външно министерство.

Водещи новини

Още новини