Туршиите вече се търгуват и по интернет. Десетки нашенци продават зимнината си в мрежата, като предлагат и доставка на бурканите по домове и офиси.
Кризата принуди много българи да започнат да правят бизнес със зимнина - собствено производство. В нета изобилства от предложения за люти чушки в буркан, сладка и компоти, които са домашно производство. Част от обявите са пуснати директно от потребителите във форумите, а някои от съобщенията са като скрити реклами на електронни магазини, пише "Телеграф".
При повечето доставката става чрез куриер за цялата страна. Цената на плодовите и зеленчуковите консерви вървят средно между 4,50 лв. и 10 лв.
Някои столичани останали без работа са споделили, че се събират в общ колектив и започват да отглеждат плодове и зеленчуци в свои имоти, намиращи се извън София. Създават си селски електронен магазин, на който обявяват приготвената зимнина, като поръчките се правят при тях само за София. Избраните продукти се поръчват само по електронна поща. След това бурканите се доставят от самите производители до домовете или офисите на клиентите, но личната доставка е само за София.