Бежанците събраха спешно Борисов, Бъчварова и Горанов (обновена+видео)

novini.bg
share

Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на Държавната агенция при бежанците Никола Казаков проведоха спешна среща с вицепремира и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде репортер на novini.bg.

След срещата премиерът отказа коментар пред журналистите. Горанов обаче им съобщи, че срещата е бил заради бежанския поток. Той коментира, че по време на разговорите не е обсъждана темата за средствата, които МВР иска, за допълване на бюджета си.

Попитан дали по време на срещата с премиера са обсъждали отпускането на допълнителни средства за решаването на проблема с бежанците, Горанов отбеляза, че се анализират всички последствия за държавата.

Министър Бъчварова обясни, че на  днешната среща са присъствали и шефовете на службите. По думите й, тя е била абсолютно редовна и са се обсъдили проблемите с миграциите. Различното този път е, че са били поканени премиерът и финансовият министър.  Това, което е обсъдено днес, е анализиране на ситуацията по проблемите с миграцията в Гърция, Турция и Македония. "Макар че няма увеличение на миграционния поток към страната не ни пречи да провеждаме превантивни мерки. Една от обсъжданите мерки е за съвместни действия в рамките на закона с българската армия по границата с Гърция и Македония", информира тя.

Водещи новини

Още новини