Румяна Бъчварова ще награди пожарникари, участвали в спасителната операция на АМ „Хемус“

  • 20 август 2015 19:55

  • 1939
  • 1
Румяна Бъчварова ще награди пожарникари, участвали в спасителната операция на АМ „Хемус“
© Булфото (архив)

Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. ще награди пожарникарите, които участваха в уникалната спасителна операция на 13 август. Тогава те спасиха живота на шофьор Станимир Стоянов, който висеше от мост на 100 м височина след пътен инцидент с товарния му автомобил. Церемонията е утре от 11 ч. в централното фоайе в сградата на МВР.

Столичните пожарникари Кирил Дикански и Йордан Михайлов както и техният колега от Ботевград Борислав Беров са тримата души, извадили мъжа от висящата цистерна вчера.

Акцията по изваждането продължила 15 минути. Кирил Дикански се спуснал и влязъл през единия прозорец и стигнал до другия, където човекът висял. "Извадих късмет, че човекът беше добре. Посочих му къде да стъпва и той сам излезе", каза Дикански.

Йордан Михайлов е бил човекът, който го подсигурявал, като му помагал, а Борислав Беров управлявал стълбата, по която са изтеглили пострадалия.

Шофьорът вися над два часа на коланите си от шофьорската кабина на 128 метра височина, след като цистерната се преобърна на 36 км между първия и втория тунел на магистрала „Хемус” снощи.

Спасителната операция на шофьора продължи над два часа. Той бе изпратен в болница с линейка на Спешна помощ. Първите му думи, докато го качваха в линейката, бяха „Жив съм, жив съм”.

Шофьорът е бил докаран в Окръжна болница София. "Той е 28-годишен мъж, и е в добро състояние, направени са му всички необходими изследвания, ще остане за наблюдение за 24 часа, но няма сериозни травми", казаха вчера от здравното заведение.

За щастие, цистерната не избухна и това даде възможност както за спасяването на шофьора, така и за бързото освобождаване на пътя. Дойде и тежка техника, която да отмести тежкият камион от пътя.

Превозното средство се е движело към София, но рязко е сменило курса си, навлязло е в насрещното платно и се е преобърнало.

Последвайте канала на

1939 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.26 | 19:14

1
Проблемът си ти , Бъчварова , ТИКВАТА най - вече и цялата шайка ГЕРБ ! ДОЛУ ! САМО АТАКА !

Добави коментар

Водещи новини