Премиерът официално откри пътен възел "Белокопитово" (снимки+видео)

share

Участъкът Белокопитово-Каспичан от автомагистрала "Хемус" и най-големият у нас пътен възел - "Белокопитово", бяха официално открити днес.

На церемонията присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, председателят на УС на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров, областният управител на Шумен Донка Иванова, депутати и кметове от региона, представители на строителната фирма и много граждани.

Отец Димитър, архиерейският наместник в Шумен, отслужи водосвет за здраве и безаварийно пътуване по новия магистрален участък.

След това министър Павлова връчи документа, който узаконява новия участък на автомагистралата и разрешение за ползването й - акт 16. На церемонията тя отбеляза, че са донесли вода от Свещения кладенец (Аязмото) в Плиска, за да осветят новия участък на автомагистралата. Той и пътният възел са построени изцяло със средства от републиканския бюджет; инвестицията е за близо 66 млн. лева, припомни Павлова.

На церемонията премиерът Бойко Борисов благодари на работниците и всички, взели участие в изграждането на новия участък на автомагистралата. "В рамките на този мандат поне половината от "Хемус" ще бъде построена", каза още Борисов.

През пътния възел ще се осъществява връзката с първокласните пътища Русе-Варна и Коритна-Белокопитово. Общата дължина на отсечката е 4,898 км.

 

Водещи новини

Още новини