Една тапа по-малко ще има по АМ „Тракия” от септември

  • 10 август 2015 07:38

  • 1382
  • 0
Една тапа по-малко ще има по АМ „Тракия” от септември
© Булфото

В началото на септември се очаква предсрочно да бъде завършен ремонтът на виадукта на 61-и км на автомагистрала „Тракия” и по пътя от и за морето и Истанбул да има една тапа по-малко, съобщи за „Монитор” инж. Лазар Лазаров, шеф на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

Според него по този начин ще се улесни и трафикът на турските гастарбайтери, които по това време започват да се прибират към Западна Европа.

„След това по автомагистрала „Тракия” ще остане да се довършва само виадуктът на 67-и км”, поясни той. „Неговият ремонт е по-сложен, защото се подменят гредите на носещата му конструкция. За следващата година сигурно ще трябва да се обновява мостът при Ихтиман”, добави пътният шеф.

Той информира, че до края на септември по направлението към турската граница ще бъде пусната единствената недовършена отсечка от автомагистрала „Марица” между Оризово и Димитровград. Дотогава трябва да е готово и допълнението на пътния възел при Плодовитово, свързващ аутобана с АМ „Тракия”.

В края на миналата седмица АПИ инспектира довършването на лот 2 на автомагистрала „Струма” между Дупница и Благоевград”. „Проверката установи, че над 70% от работата е свършена и няма изоставане”, информира инж. Лазаров. По думите обаче сега в разгара на лятото, когато времето е хубаво, трябва да се работи с изпреварващи темпове. „По трасето вече има готови линейни участъци, на които остава да се положи само последният слой асфалт. Не са довършени изцяло всички пътни възли и съоръжения по протежение на отсечката”, обясни шефът на АПИ. Пусковият срок на лот 2 на „Струма” е краят на октомври, а дължината му 37,48 км. Договорът за изграждането му е на стойност над 358,7 млн. лв.

За лот 4 от аутобана към Солун между Сандански и Кулата, където в края на юли бе пуснато движението, до 11 септември остава да се довършват връзките с първокласния път Е 79, както и с останалите шосета в района. Строителството на най-късата отсечка от само 15 км на този аутобан се проточи над 3 години, като крайните срокове за завършване бяха удължавани няколко пъти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1382 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини