Ловците към властта: Днес сме с плакати - утре с автомати (видео)

share

Стотици ловци от цялата страна излязоха на митинг пред сградата на НС, за да кажат, че трябва да бъде изцяло промени Закона за лова и опазване на дивеча. Те не са доволни от козметичните промени, които им бяха предложени. Според тях те не дават реални резултати, предаде репортер на Novini.bg

Ловците поискаха оставката на зам.-министъра на земеделието Георги Костов, като се чуваха и бурни освирквания. "Георги Костов ти си вреден. Върви си", призоваха го те. "Днес сме с плакати - утре с автомати".

Авджиите настояват ловът да остане хоби и удоволствие, а не шепа хора да забогатяват и да го превръщат в доходоносен бизнес.

Те отправиха апел към Министерството на земеделието и храните да не ги предизвикват, защото чашата на търпението може да прелее.

Ловджиите настояват още за пълна забрана на капаните в заградените площи и пълна забрани на изграждането на съоръжения, които възпрепятстват свободното предвижване на дивеча.

Според готвените промени ще бъдат въведени ловни надзиратели, които ще опазват дивеча. Те ще бъдат назначавани на пълен работен ден. Бройката на надзирателите за всяко ловно стопанство ще бъде определяна от площта му.

 

Водещи новини

Още новини