Асен Йорданов: В момента на къмпинг "Китен" булдозери заравняват дюните

share

Порочната практика за застрояване по дюните продължава. Първият скандал, който избухна беше при първото правителство на ГЕРБ. Тогава се издадоха заповеди за спиране на строителството по дюните, но те бяха толкова некомпетентни, че на всички беше ясно, че тези заповеди ще паднат в съда.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ журналистът Асен Йорданов. Сегашният скандал отново е опит за потушаване на общественото недоволство, а същевременно корупционните сделки си продължават. Това, което става в момента на къмпинг "Юг" и "Корал", е една система на действие. Страшното е, че няма единна политическа воля за премахване на тези порочни практики. Правителството на ГЕРБ обявява, че ще спре незаконните строежи, а от друга страна кметът на Царево Георги Лапчев, който е от ГЕРБ, заявява, че ще продължи да издава разрешителни за строеж и ще се строи, докато не се застрои всичко. Искам да кажа, че Лапчев се ползва с пълното доверие и подкрепа на Бойко Борисов. Властта протектира и подкрепя Лапчев, а същевременно излиза и обявява, че ще спира строежите. Това е най-страшното, каза още Йорданов.

Трябват нови комисии за къмпинг "Корал" и къмпинг "Китен". Днес на къмпинг "Китен" са влезли булдозери и заравняват дюните. Това става в този момент. Каквото ще се прави там, все още не е ясно. Говорим за един и същ инвеститор. Фирмата е близка до Евелин Банев-Брендо и редица други мафиотски структури. Тук може да става въпрос за едно огромно пране на наркопари. Ние не можем да го кажем това със сигурност. По тази тема трябва да се самосезират прокуратурата, ДАНС и следствието и те да се произнесат, категоричен беше журналистът.

Водещи новини

Още новини