Инспектори на Симеон Дянков подгониха Йордан Лечков

share

Специалната структура към министерството  на финансите има готовност да се самосезира или да започне проверки и по сигнал на гражданите за нередности в обществените поръчки, заяви финансовият министър Симеон Дянков.

Инспекторатът е открил нередности в общо 13 обществени поръчки в община Поморие за периода от 2009 до 2011 год. На тежки проверки са били подложени Дупница, Перник и Смолян, а по сигнал на депутати от опозицията финансовите инспектори в момента анализират документацията във Видин и в Сливен, където се очаква резултатите от проверката да бъдат обявени до три месеца.

С това според Симеон Дянков става ясно, че няма политически чадър върху общинските ръководства, които са доминирани от ГЕРБ. Информацията за всички установени нередности ще бъде прехвърляна към НАП, за да стартират проверки и върху физически лица, т.е спрямо кметове и представители на администрацията.

В Министерството на финансите планират на всеки три месеца да бъде оповестяван списък на общините с най-големи неразплатени плащания и задължения, защото това може да е симптом за нарушения.

В бюджет 2012 год. ще има повече пари за наука, доста повече за култура, повече за детско юношески спорт и по-малко за сектор сигурност - коментира министър Дянков.

Водещи новини

Още новини