Протестиращите дървосекачи скандират пред НС: Искаме работа (видео+снимки)

Булфото
share

С бурно скандиране „Искаме работа“ и освирквания протестиращите против наложената забрана за износ на дървесна посрещнаха депутатите. При тях слязоха Цвета Караянчева от ГЕРБ, Румен Христов от РБ, Стефан Кенов и други, предаде репортер на Novini.bg.

Пред сградата на Народното събрание са се събрали около 200 недоволни от бранша от всички краища на България

Работещите в сектора се притесняват, че ще останат без работа, няма да могат да издържат своите деца и своите семейства и някои от тях заяви готовността си да извършват дори и престъпления. „Ще ни принудят да го направим“, заявиха те.

Протестиращите настояват държавата да им осигури възможност да работят и заявиха, че това може да се случи, щом страната ни може да се грижи за бежанците.

„Не увеличавайте престъпността в България, ние искаме по честен начин да изкарваме своята прехрана и да гледаме своите деца. Работим при тежки условия, живеем в гората на палатки. В сняг, дъжд, студ - ние сме в планината. Затова ни оставете и направете така, че да може да работим“, заявиха протестиращите.

Депутатите поканиха работодатели да присъстват днес следобед на заседанието на Kомисията по земеделието, за да могат и те да предложат как да се намери най-правилното решение да бъде опазена българската гора.

Водещи новини

Още новини