Тарикат преметна Синята зона в Бургас (видео)

share

Бургаски тарикат свали с крик от колата си гумата, която бе заключена със скоба на Синята зона. Младият мъж я метна в багажника, сложи резервната гума и си замина, съобщи "Флагман".

Шофьорът е бил около 25-годишен. Невъзмутимо извадил крика и сменил гумите, след това си тръгна спокойно.

 

Защо не направят скобите малко по-сигурни, поне да обхващат джантата дотолкова, че да не може да се вкара крик и гумата да се свали, това не е ли чиста кражба”, пита гражданин.

Шефът на ОП „Транспорт” Андрей Рунчев признава, че и друг път са се случвали такива неща. Той припомни обаче, че кражбата, унищожаването или повреждането на общинска собственост са забранени. „Ако все още не е, шофьорът ще бъде издирен по номера на колата. Но най-вероятно нарушителят вече е извикан и му е съставен акт в полицията, сигнал се изпраща и в прокуратурата”, каза Рунчев.

„На нарушителя ще бъде съставен акт, като ние изискваме да му бъде поставена глоба в максимален размер – 300 лв. За момента водачите може би си решават проблема и няма да платят 15 лв., но след това актовете са 300 лв. Повечето от шофьорите идват с оправдания след това и съжаляват за постъпката си”, каза шефът на ОП „Транспорт” Андрей Рунчев.

Скобите блокират гумите на автомобилите, но нищо не пречи през тях да се прекара крик и гумата да бъде сменена. Има обаче и други начини. Припомняме, че това не е първият случай, когато гражданин се саморазправя със скоба на Синята зона в Бургас.

Преди малко повече от година изкусителят Андрей Едрев „освободи“ колата си с флекс, след като общинските служителите започнали да го размотават от гише на гише. За това той получи и съответното наказание – солена глоба.

Водещи новини

Още новини