Главният мюфтия: Ще помним д-р Желев с неговия нестихващ порив към демокрация

share

Главният мюфтия Мустафа Хаджи поднася своите съболезнования на целия български народ по повод на кончината на президента д-р Желю Желев, се посочва в съобщение от пресслужбата на Главното мюфтийство, предаде БТА.

"От името на всички български граждани, изповядващи исляма, и лично от мое име, Ви поднасям най-искрени съболезнования по повод на кончината на президента д-р Желю Желев. Моля да приемете моите сърдечни съчувствия и да ги предадете на своите близки, както и пожеланията ми, за силно търпение и почит към волята на Всевишния", е написал главният мюфтия Мустафа Хаджи в съболезнователен адрес до семейството и близките на президента на Желю Желев.

По думите на главния мюфтия, ще помним президента Желев с неговия нестихващ порив към демокрация и с благородство към всеки един представител на българската нация.

Главното мюфтийство високо ценеше съществуващите добри отношения с доблестен държавник, какъвто безспорно бе президента Желев, се посочва в съобщението от главния мюфтия. В него се допълва, че българският народ и световната общественост е загубил един от своите колоси на демокрацията, неуморен радетел на мира и свободата.

Водещи новини

Още новини