Къде живее кметът на Пазарджик (снимки)

share

Преди дни депутат от БСП призова да се провери как живее кметът на Пазарджик, чиято главна секретарка беше убита пред жилището й. Татяна Стоянова беше убита с пет куршума от професионалист.

10 дни след убийството няма заподозрян, а като основните версии са две – пари или неуредени лични взаимоотношения. Това убийство постави въпроси като: как една млада жена със заплата от 700 лева месечно, е живяла в ново луксозно жилище и е притежавала скъп джип. В студиото на „Здравей България” депутатът от БСП Димитър Димитров определи Татяна Стоянова като силния човек на Общината. Според него и доходите на кмета Тодор Попов също не съответстват с стандарта му на живот.

В село Паталеница никой не отрича, коя е къщата на кмета на Пазарджик. Не отрече и кметът Тодор Попов. Той обясни, че не ползва цялата площ, а в една от сградите живее негов приятел със семейството си. Отрече да живее в лукс.

Според Тодор Попов твърденията на Димитър Димитров са политическа атака.

Кметът на Пазарджик е декларирал имуществото, което притежава - апартамент в центъра на Пазарджик и както и три парцела от 3 дка в Паталеница, купени в периода от 2012 до 2013 г. Върху един от тях е построена къщата. Имотите фигурират в декларацията му, подадена към Сметната палата и Агенцията по вписванията. Там обаче не става ясно чия собственост са сградите върху парцела. В декларацията си кметът и семейството му са декларирали кредити на обща стойност 180 хиляди лева.

Водещи новини

Още новини