Вучков: За нови съкращения в МВР вече няма накъде (видео+снимки)

Булфото
share

За нови съкращения в МВР вече няма накъде, но трябва да направим вътрешни трансформации, защото администрацията е прекалено голяма. Това каза пред журналисти вътрешният министър Веселин Вучков, който присъства на 21-то издание на церемонията "Полицай на годината", предаде репортер на Novini.bg.

По думите му първа стъпка от новата година за него ще бъде административната реформа. "Административната реформа можем да я проведем по начин, който да не предизвиква сътресения. Тя е необходима и ще я обявя след седмица", допълни той. Министърът посочи, че изчисленията показват, че бюджет от 935 млн. лв за персонал може да стигне за възнаграждения без да бъдат намалявани за около 47 хиляди служители на МВР.

"Като състав от 47 хиляди човека, МВР работи на границата на кадровия санитарен минимум. Под това число просто няма как да се случват нещата. Дано да имаме подкрепа за реформите, които предприемаме в администрацията на МВР. Аз разчитам на такава реформа и от изпълнителната власт в лицето на премиера и вицепремиерите, и в лицето на парламента, който трябва да гласува законите", допълни още той.

На церемонията в НДК голямата индивидуална награда "Полицай на годината" получи служителят на "Криминална полиция" Димитър Замфиров. Призът бе връчен от министъра на вътрешните работи. Замфиров е разследващ полицай. Миналата година е разкрил поръчково убийство.

Втора индивидуална награда получи Виктор Празов от Охранителна полиция-Пловдив. Наградата му бе връчена от зам.-вътрешния министър Цвятко Георгиев. Празов на 7 април е задържал двама мъже в Пловдив, в дома на единия е открито голямо количество наркотици.

С тази награда бе отличен и Живко Даскалов от Криминална полиция -Бургас, който е участвал в разбиването на канал за трафик на проститутки.

Трета индивидуална награда получи Славей Бисеров – полицай от Гранична полиция, който на ГКПП "Илинден" при проверка на автомобил с румънска регистрация открива голямо количество канабис.

Колективна награда получи Гранична полиция-Елхово, чиито служители през изминалата година работиха при усложнена оперативна обстановка заради миграционния натиск. Наградата бе връчена посмъртно и на загиналия при катастрофа край Горно ябълково служител на МВР Асен Асенов.

Специална награда за граждански принос към работата на полицията бе връчена на Стефан Русев от Сливен мъжът е запален планинар, който през миналата година спаси изгубили се в местността Карандила край Сливен деца.

Вътрешният министър Веселин Вучков поздрави всички наградени. Той обеща, че предстои реформа в системата. Вучков заяви категорично, че гарантира, че няма да допусне сътресения в системата на МВР.

Галерия от снимки вижте ТУК

Водещи новини

Още новини