Спряха с полиция тока на циганската махала в Петрич

share

Енергото в Петрич спря с полиция тока на циганската Шекер махала в града. Вчера 40 домакинства бяха изключени от елекропреносната мрежа, защото крадат ток, съобщи репортаж на бТВ.

Припомняме, преди време ожесточена борба се разрази и между ЧЕЗ и циганската "Гиздова махала" в Дупница, която също остана без ток заради неплатени сметки.

„Кой краде ток? Нема такива хора, дето крадат ток. Крадат, защото има много болни деца по къщите, които си нуждаят от ток“, жалват се циганите.

На въпрос как са изкарали нощта, те посочват: „Много трудно, със свещи, нема пари за свещи“.

Направи впечатление обаче, че въпреки оправданията за недоимък, в Шекер махала всъщност има коледна украса. Жителите на циганската махала се оправдаха с факта, че тя е на батерии.
„Много пари трябва за ток – един бон, два бона. Ние сме бедни хора, немаме пари, нема работа“, споделиха ромите.

„Как нагоре по Кюстендил имат асфалтови, а тука по наш площад няма нищо асфалт. Ми няма пари хората“, допълват те.

„Искам тоя инцидент да се разчуе в цяла България. Имайте ни и нас за хора. Ние сме роми, но сме български хора. Има хора, които крадат ток, но не крадат направо от там, а по верига взимат. Точно сега в момента тези цени са много скъпи. Както се събират за Цветан Цветанов и Кат... не знам си кой (Цветан Василев и КТБ, б.р.). Нека да видят колко пари е откраднал той и и колко ние“, категорични бяха петричките цигани.

Водещи новини

Още новини