Мъж се самозапали в Сандански (обновена)

share

Мъж на 48 години от гр. Сандански се е самозапалил днес в гробищния парк, близо до църквата "Св. св. Козма и Дамян" в града, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Благоевград Йорданка Шаркова.

Сигналът е получен в полицията около 17.00 часа. Състоянието на мъжа, който е транспортиран за института "Пирогов" в София, е тежко, има опасност за живота му, каза Шаркова.

Пламъците са забелязани от случаен човек, който бил на гробищата. Той се втурнал да спасява горящия човек. Той е с над 25% изгаряния, а мъжът, който е опитал да му помогне, е с обгорели ръце. По първоначални данни мъжът е психични отклонения и често е събирал храна в района на храма.

От полицейски служители на РУП-Сандански е извършен оглед на местопроизшествието, като на място е намерено догарящо кандило. Запалими вещества не са установени. По първоначални данни вероятна причина за инцидента е неправилно боравене с кандило на гробищния парк.

Уведомена е РП-Сандански. Работата по случая продължава, съобщават още от ОДМВР-Благоевград.

Тази вечер 48-годишният мъж от Сандански, който по-рано днес се самозапали в района на църквата "Св. св. Козма и Дамян" в града, бе докаран в института "Пирогов", съобщи пресслужбата на болницата.

Мъжът е с 25 процента изгаряния по цялото тяло, главата и горните дихателни пътища. Той е с опасност за живота, в стабилно състояние. За него се грижи екипът на проф. Огнян Хаджиски. Мъжът ще бъде настанен в Реанимация-изгаряне.

Водещи новини

Още новини