В много лошо състояние са стените на 3 язовира в община Созопол

Булфото (архив)
share

До седмица ще стане ясно на каква сума възлизат щетите от бедствието, което сполетя община Созопол при потопа от миналия уикенд. Комисия от специалисти обикаля засегнатите райони и до дни ще излезе с протокол за най-спешните обекти, които трябва да бъдат ремонтирани, както и колко пари ще са необходими.

Това стана ясно по време на сесия на Общинския съвет, която се проведе днес. „Най-важно е населените места да бъдат с нормална проходимост за хората“, каза пред местния парламент кметът Панайот Рейзи. Той поясни, че с приоритет ще бъде чистенето на канавки, дерета, паднали дървета, свлечени земни маси, възстановяването на водостоци и недостъпни пътни участъци, диги, разрушени мостове и други, съобщава "Флагман". „Най-много ме притесняват 3 язовира, чиито стени след този дъжд вече са в лошо състояние. При следваща буря, има голяма вероятност да бъдат скъсани, за това на тях също ще бъде обърнато сериозно внимание“, каза още кметът Рейзи.

На предишната сесия бяха гласувани 550 хиляди лева, с които вече бяха започнати ремонти, макар и в начална фаза. Поройните дъждове обаче и придошлата вода отново разбира инфраструктурата и ще се наложи да бъдат отделени нови средства за възстановяването им. Очаква се да бъде свикана извънредна сесия на ОбС, на която да бъдат коментирани проблемите след бедствието от 25 октомври, както и да се актуализира бюджета на Община Созопол, за да се пренасочат средства за щетите.

Водещи новини

Още новини